Shiatsu

Shiatsu is een massage die is ontstaan vanuit de Chinese geneeskunde en verwant aan de accupunctuur. Shiatsu betekent vingerdruk. Door druk uit te oefenen met duim of handpalm kan de energie weer in beweging gezet worden. Dit kan voor ontspanning en rust zorgen , maar kan ook bijdrage aan herstel.

Tijdens een Shiatsubehandeling ervaar je een heerlijke ontspanning en kom je tot rust. Shiatsu is voor mensen die willen stoppen met symptoombestrijding en echt willen veranderen. Voor mensen die inzichten wil krijgen en daardoor bewuster gaan leven.  Shiatsu draagt bij aan een gezond en vitaal leven, zodat je lekker in je vel komt te zitten.

Heb jij last van hoofdpijn, migraine, nek en/of schouderproblemen, overgangsklachten of darmklachten. Dan kan dat een enorme impact op je leven hebben. Je hebt misschien veel chaos in je hoofd en in je gevoel. Of je wordt door je ziekte helemaal in beslag genomen.  Of de klachten belemmeren je in je dagelijks leven. Dan kost het tijd om weer tot jezelf te komen. Je kunt dan hulp gebruiken om je te richten op een vrij en energievol leven. Ik kan je hierbij helpen. In een periode van 12 weken ontvang je 6 behandelingen op jou behoefte afgestemd. Samen kijken we waar de blokkade zit en gaan daarmee aan de slag. Dat kan fysiek, emotioneel of geestelijk zijn.  Dit traject bestaat uit massagebehandelingen, maar kan ook coaching en oefeningen bevatten.

De basis van Shiatsu ligt bij de Yin-Yangtheorie samen met de theorie van de vijf elementen.