Shiatsu

Shiatsu is een massage die is ontstaan vanuit de Chinese geneeskunde en verwant aan de accupunctuur. Shiatsu betekent vingerdruk. Door druk uit te oefenen met duim of handpalm op de acupunctuurpunten en meridianen kan de energie weer in beweging gezet worden. Hierdoor wordt rust en ruimte gecreëerd waardoor jouw lichaam meer in balans komt en je meer ontspanning ervaart. Dit heeft als positief gevolg dat jou klachten kunnen afnemen.

De eerste keer dat je komt beginnen we met een oriënterend gesprek over je gezondheid en klachten.  Aan de hand van dit gesprek maak ik een behandelingstraject wat we bespreken als je voor de tweede keer komt, meestal is dat na een paar dagen. Na het gesprek ontvang je ook al meteen een Shaitsu-behandeling passend bij jou. Het aantal behandelingen die je nodig hebt is afhankelijk van jou gezondheid en de ernst en duur van de klachten. Het behandelplan bestaat uit Shiatsu behandelingen, die  gecombineerd  kunnen worden met andere technieken zoals; moxa, oliemassage, strekkingen of cupping. Maar ook  bewegings-, en leefstijladviezen en kruidengeneeskunde en voedingstip kunnen deel uitmaken van het behandeltraject. Bij elke behandeling bespreken we hoe het gaat en wat de vervolgstap is.

De behandelingen vindt plaats op de tafel. Het is raadzaam om makkelijke zittende kleding aan te trekken, zoals een joggingbroek en t-shirt.   Voor jezelf is het prettig als je na de behandeling tijd kunt maken om het rustig aan kunt doen.

Wil je een eerste afspraak maken? Klik hier.

Je kan ook een appje sturen zodat ik even voor je kijk welke mogelijkheden er zijn. Wil je graag meerdere afspraken in 1 keer maken? Dan kun je via de webshop een rittenkaart kopen.

Shiatsu kan ingezet worden bij verschillende klachten.

  • dementie
  • hoofdpijn
  • overgangsklachten
  • nek- en schouderklachten
  • stress

Shiatsu (massage) voor mensen met dementie

Als het niet meer lukt om contact te leggen via woorden, dan kun je mensen nog bereiken via aanraking. Massage en aanraken zijn andere vormen van communicatie en je hebt daarbij net gesproken woord niet nodig om verstaan te worden.

Door een Shiatsu behandeling verdwijnt de dementie niet, maar symptomen kunnen wel verminderen. Familie zien vaak meer rust bij de client. Door de behandeling ontspant lichaam en geest en dat geeft soms heldere momenten.  Massage helpt ouderen om hun ouder wordende lichaam (en dat het lichaam niet meer werkt zoals het eens deed) beter te accepteren.

Shiatsu en hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar wat als dat eens vaker wordt en de hoofdpijn veel invloed op je leven heeft?

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn, waarbij de klachten variëren van een beetje zeurende hoofdpijn tot een aanval van drie dagen. Hoofdpijn kan onder andere leiden tot prikkelbaarheid en vermoeidheid. 

De bekendste vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Bij spanningshoofdpijn ontstaat vaak een zeurende hoofdpijn doordat de spieren van de schouders en nek strak komen te staan en daardoor de bloedtoevoer naar het hoofd afknellen.  Bij migraine heb je een bonkende hoofdpijn die gepaard kan gaan met misselijkheid en gevoeligheid voor prikkels.

Met shiatsu richten we op het vinden van de oorzaak van de hoofdpijn, de klachten zijn immers ontstaan door een verstoring in uw energiebalans. Door zachte druk en kalmerende technieken daalt de stijgende energie en ontstaat er meer balans in de energiehuishouding. Hierdoor verbetert de bloedcirculatie en verminderen de klachten.

Hoe vaak u een behandeling nodig heeft, is afhankelijk van uw klachten.